Rýžové koule v omeletě
Suroviny
- 150 g Mořská štika - filety
 - 40 g Petržel - nať
 - 5 g Sůl
 - 60 g Cukr krupice
 - 100 g Mrkev kořen
 - 10 g Solamyl
 - 100 g Dýně
 - 600 g Rýže dušená
 - 4 g Olej slunečnicový
 - 40 ml Vývar rybí
 - 100 ml Voda pitná
 - 80 ml Víno rýžové japonské - Mirin
 - 70 ml Víno rýžové čínské
 - 6 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 818 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 382.6 mg
 - Draslík 408.6 mg
 - Vláknina 5595 mg
 - Vitamín A 5595 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.2 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky rozklepneme vejce, přidáme Solamyl, polovinu cukru, špetku soli, přilijeme rýžové víno a důkladně rozšleháme metlou. V pánvi rozehřejeme olej, postupně přiléváme vaječnou směs a usmažíme 8 tenkých omelet.
 - 
                                2
Do kastrůlku nalijeme vodu, přiložíme filet z ryby a povaříme 8 minut, vyjmeme z vývaru, rozmělníme vidličkou. Mrkev nastrouháme, dužinu z dýně pokrájíme na kostičky, obojí vložíme do vývaru z ryby, přilijeme Mirin, podle chuti osolíme, přidáme zbytek cukru a povaříme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Zeleninu i rybu smícháme s dušenou rýží, vytvarujeme 8 koulí a zabalíme každou zvlášť do připravených omelet.
 - 
                                3
Upravíme po dvou kusech na talířky, podáváme posypané posekanou petrželkou.