Skořicová rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Rýže loupaná
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 211 mg
  • Vláknina 45280 mg
  • Vitamín A 45280 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži nasucho opražíme na púánvi. Přilijeme vodu, přidáme celou skořici, sůl a přivedeme k varu. Velmi zvolna vaříme, dokud se nevstřebá všechna tekutina.

  • 2

    Odstavíme z plotny, přidáme olej a zlehka promícháme.

  • 3

    Skořicovou rýži podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu