Rýže s vepřovou panenkou
Suroviny
- 250 g Vepřová panenka
 - 200 g Chřest sterilovaný
 - 150 g Rýže loupaná
 - 750 ml Hovězí vývar základní
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 0.5 ks Řeřicha
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Česnek sušený
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 3 polévková lžíce Olej sezamový
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1050 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 30.6 mg
 - Draslík 621.3 mg
 - Vláknina 4141.3 mg
 - Vitamín A 4141.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži nasypeme na síto a spaříme vroucí vodou. Asijský a drůbeží vývar smícháme s rýžovým vínem a sójovou omáčkou a společně s rýží dáme do hrnce. Přivedeme k varu a při nízké teplotě necháme 15-20min bobtnat.
 - 
                                2
Mezitím vepřové maso omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                3
Ve woku rozpálíme olej a cibulku s masem na něm za stálého míchání 4-5min orestujeme.
 - 
                                4
Chřest necháme okapat na sítě, nakrájíme ho na kousky, přidáme k masu a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem, česnekem v prášku a zázvorem. Směs vmícháme do rýže.
 - 
                                5
Pokrm rozdělíme do misek, posypeme řeřichou a podáváme.