Exotické rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 200 g Rýže loupaná
  • 500 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 0.25 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 310 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 473.6 mg
  • Vláknina 10518.2 mg
  • Vitamín A 10518.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný zázvor a česnek nadrobno nakrájíme a smícháme se sójovou omáčkou, medem a sezamovým olejem. Vložíme omyté, na hranolky nakrájené maso a necháme marinovat 2 hodiny.

  • 2

    Propláchnutou rýži uvaříme v 500 ml osolené vody doměkka. Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky, povaříme v osolené vodě 3 minuty a scedíme.

  • 3

    Maso vyjmeme z marinády a po okapání je ze všech stran opečeme na oleji. Vmícháme mrkev s uvařenou rýží a vše osmahneme, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu