Vepřové soté s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brokolice
  • 125 g Rýže loupaná
  • 500 g Vepřová kýta
  • 500 g Paprika červená
  • 200 ml Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.125 l Vývar zeleninový
  • 0.23 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 84.5 mg
  • Draslík 1232.3 mg
  • Vláknina 15989.2 mg
  • Vitamín A 15989.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 276.6 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Kukuřici necháme na sítu okapat.

  • 2

    Propláchnutou rýži uvaříme v 1,5 l osolené vody.

  • 3

    Omyté maso nakrájíme na kousky a opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve, necháme na teplém místě.

  • 4

    Na výpek vložíme brokolici, zalijeme 1/8 l vody a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Přisypeme papriku, kukuřici, ještě 5 minut dusíme. Nakonec přilijeme vývar, přidáme rýži, maso a vše krátce povaříme.

  • 5

    Hotový pokrm okořeníme mletou paprikou.

Komentáře k receptu