Jambalaya se šunkou, paprikami a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása Dunajská
  • 220 g Rýže loupaná
  • 350 g Šunka dušená
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 ml Vývar slepičí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 12 ks Olivy černé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1099 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 4335 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 43.8 mg
  • Draslík 319 mg
  • Vláknina 30582.2 mg
  • Vitamín A 30582.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plátky nakrájenou klobásu, oloupanou, nasekanou cibuli s česnekem a na kostičky nakrájenou šunku opečeme na pánvi na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, očištěné, nadrobno nakrájené papriky a vše podusíme asi 3 minuty.

  • 2

    Potom vmícháme rajčata, přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut.

  • 3

    Před podáváním pokrm osolíme, opepříme a vmícháme olivy.

Komentáře k receptu