Obyčejná vařená rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži důkladně promyjeme a opláchneme. Poté ji vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Hladina vody nesmí sahat výš než dva centimetry nad povrch rýže.
 - 
                                2
Rýži osolíme, dáme hrnec na sporák, přidáme olej a promícháme, aby se nelepila ke dnu. Hrnec zakryjeme a na mírném ohni vaříme 20 minut.
 - 
                                3
Poté odstavíme a 10 minut necháme stát, sundáme pokličku. Před podáváním rýži promícháme.