Hanojské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 50 g Zázvor celý
  • 300 g Cibulka jarní
  • 350 g Rýže dlouhozrnná
  • 40 ml Olej sezamový
  • 2 ks Cibule
  • 7 stroužek Česnek
  • 6 l Voda pitná
  • 1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 818 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 814 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 559.8 mg
  • Vláknina 4311.7 mg
  • Vitamín A 4311.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme, zevnitř nasolíme a naplníme jarní cibulkou, česnekem a zázvorem. Zašijeme a vložíme do velkého hrnce tak, aby bylo celé ponořené ve vodě. Vaříme na mírném ohni asi 40 minut, až je maso měkké, v průběhu 2x otočíme. Hotové kuře vyjmeme, osušíme, a silně natřeme arašídovým olejem a necháme vychladnout. Vývar dáme stranou, měl by ho být litr.

  • 2

    Mezitím v hluboké pánvi rozehřejeme olej, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, až začnou vonět. Přisypeme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme 1l vývaru z kuřete, osolíme a vaříme na mírném ohni 20 minut. Odstavíme a přikryté necháme 10 minut rýži dojít.

  • 3

    Kuře nakrájíme na plátky a podáváme s hotovou rýží.

Komentáře k receptu