Rolky plněné garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Garnát obecný
  • 60 g Bambusové výhonky
  • 90 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Listové těsto
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Omáčka švestková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 578.6 mg
  • Vláknina 3107.5 mg
  • Vitamín A 3107.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme ve woku olej a přidáme nakrájenou okurku, mrkev a bambusové výhonky. Smažíme 3 minuty, přidáme garnáty a rýži a 2 minuty smažíme. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Smícháme sójovou omáčku, vodu s cukrem a škrobovou moučkou, přidáme do pánve a minutu vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout.

  • 3

    Přemístíme lžící náplň na plátky těsta. Okraje navlhčíme a svineme plátky tak, aby byla náplň zakryta.

  • 4

    V rozehřáté pánvi s olejem smažíme rolky, aby byly zlatavé a křupavé. Necháme je okapat a podáváme teplé např. se švestkovou omáčkou.

Komentáře k receptu