Rýže s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Rýže dlouhozrnná
  • 125 g Fazole červené sterilované
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Koření Orientální
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Rajčata
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.35 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 296.1 mg
  • Vláknina 6962.3 mg
  • Vitamín A 6962.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme v hrnci s mírně osolenou vodou, až změkne. Propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olivový olej, osmahneme na něm pokrájené papriky a cibuli. Přidáme pokrájená rajčata, chilli a dvě minuty smažíme. Do rýže přidáme směs zeleniny a červené fazole. Zamícháme, aby se vše promísilo.

  • 3

    Vmícháme nasekanou bazalku, tymián, orientální koření, sůl, pepř a ihned podáváme.

Komentáře k receptu