Smaženice zeleninová s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Hrášek
  • 25 g Bambusové výhonky
  • 60 g Fazolové lusky zelené
  • 125 g Rýže dlouhozrnná
  • 750 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 4 ks Klasy kukuřice mražené
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 284.6 mg
  • Vláknina 4755 mg
  • Vitamín A 4755 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přivedeme ve velkém hrnci vodu k varu. Přidáme bílou rýži a 15 minut vaříme. Scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Podzemnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme rozetřený česnek a čínskou směs pěti koření a smažíme 30 vteřin. Přidáme nasekanou papriku, zelené fazolky a kukuřičky a 2 minuty smažíme. Do směsi ve woku vmícháme rajčata, bambusové výhonky, rýži a hrášek a smažíme minutu.

  • 3

    Pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu