Máslové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 987 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1706 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 40.2 mg
 - Draslík 98.8 mg
 - Vláknina 1476 mg
 - Vitamín A 1476 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpustíme 30 g másla, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme za občasného zamíchání, až cibule změkne, ale nezhnědne.
 - 
                                2
Vsypeme rýži a opražíme ji. Po 1 minutě přidáme naběračku horkého vývaru a mírně podusíme průběžně promícháváme, až se vývar vsákne.
 - 
                                3
Přidáme šafrán a sůl a pepř podle chuti. Postupně přiléváme vývar
 - 
                                4
a občas zamícháme, až je rizoto husté a krémové a rýže je měkká (asi 20-25 minut).
 - 
                                5
Přidáme zbytek másla a parmezánu a okořeníme podle chuti. Ozdobíme parmezánovými hoblinami a servírujeme.