Anglické rizoto s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 3 g Pepř cayenský
  • 3 g Kurkuma
  • 400 g Treska uzená
  • 200 g Rýže dlouhozrnná
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 ml Šťáva citrónová
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 964 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 224.9 mg
  • Draslík 522.8 mg
  • Vláknina 1144.5 mg
  • Vitamín A 1144.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vsypeme rýži, přidáme k ní kurkumu a sůl. Zalijeme vodou a podusíme 12-15 minut téměř doměkka.

  • 2

    Zatím dáme tresku do pánve hřbetní stranou dolů, zalijeme ji vroucí osolenou vodou a podusíme 5-10 minut.

  • 3

    Jedno vejce natvrdo rozkrojíme po délce na čtvrtky a uschováme je na ozdobu. Druhé vejce nahrubo nasekáme.

  • 4

    Z tresky slijeme vývar, stáhneme z ní kůži a vykostíme ji, pak ji

  • 5

    nakrájíme na kousky. Vložíme do velké mísy, přidáme rýži, nasekané vejce, máslo, citronovou šťávu a smetanu, okořeníme solí a cayenským pepřem. Lehce promícháme.

  • 6

    Zapékací misku vymažeme, dáme do ní rizoto a pečeme 10-15 minut v troubě na 180 °C. Občas promícháme. Před podáváním vmícháme petrželku a ozdobíme čtvrtkami vejce.

Komentáře k receptu