Bylinkový pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Rýže dlouhozrnná
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 31.5 mg
  • Vláknina 988.3 mg
  • Vitamín A 988.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém másle zpěníme nasekanou cibuli, přisypeme propláchnutou rýži a 5 minut restujeme. Přilijeme vodu, osolíme, opepříme, vložíme bylinky a přivedeme k varu. Zamícháme, přiklopíme pokličkou a stáhneme oheň.

  • 2

    Vaříme 20 minut, odstavíme a ještě 10 minut necháme pod pokličkou dojít.

  • 3

    Nakonec rýži prokypříme vidličkou.

Komentáře k receptu