Rýže dušená na pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 43.6 mg
  • Vláknina 1258.3 mg
  • Vitamín A 1258.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu na rozpálený olej vsypeme propláchnutou rýži, podle chuti opepříme a zprudka orestujeme. Přilijeme tolik osolené vody, aby hladina sahala 3cm nad rýži. Nakonec přidáme oloupanou cibuli, do které jsme zapíchli hřebíčky.

  • 2

    Rýži dusíme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, aby se odpařila všechna voda.

  • 3

    Kastrol vyjmeme z trouby a rýži necháme dojít pod pokličkou ještě několik minut. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k pokrmům z masa.

Komentáře k receptu