Čočka zelená s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čočka zelená Puy
  • 150 g Rýže dlouhozrnná
  • 400 g Pórek
  • 100 g Meruňky sušené
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • 4 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 685 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 633.2 mg
  • Vláknina 19172.4 mg
  • Vitamín A 19172.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce vlijeme masový vývar a jakmile začne vařit, vložíme do něj čočku a rýži. Hrnec zakryjeme a ztlumíme plamen. Vaříme asi 30 minut a průběžně mícháme.

  • 2

    Pórek omyjeme a nakrájíme na šikmé asi 5 mm silné proužky. Nachystáme si wok a zahřejeme v něm olej. Přidáme pórek a dusíme, dále vložíme ještě uvařenou čočku, rýži a meruňky rozkrájené na větší kousky. Přidáme mletý zázvor, hřebíček a skořici. Pro zjemnění chuti pokrmu přidáme ještě zakysanou smetanu.

Komentáře k receptu