Opečená rýže smíchaná se sépiemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 400 g Sépie
  • 75 g Sójové výhonky
  • 150 g Hrachové lusky
  • 50 g Koriandr čerstvý
  • 600 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 ks Šalotka
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 6 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 143 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 917.6 mg
  • Vláknina 9392.5 mg
  • Vitamín A 9392.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky a cukrové lusky opláchneme pod proudem tekoucí vody a odložíme, aby okapaly. Potom cibulky nakrájíme na kolečka a cukrové lusky na drobné kousky. Omytý koriandr nasekáme najemno. Šalotku i česnek zbavíme slupky a také nasekáme na drobné kousky. Opláchnutou chilli papričku rozřízneme, odstraníme z ní semínka a naporcujeme ji najemmno. Sójové výhonky omyjeme a nasekáme na kousky o délce maximálně 2 centimetry.

  • 2

    Uvaříme ve větším hrnci v osolené vodě rýži, scedíme ji a necháme přikrytou pokličkou.

  • 3

    Pod tekoucím proudem studené vody opláchneme sépie a 1 minutu je blanšírujeme ve vařící vodě. Potom je vyjmeme a odložíme stranou, aby mohly okapat.

  • 4

    Připravíme wok, ve kterém zahřejeme 2 polévkové lžíce oleje, vhodíme na ně sépie a zprudka opékáme, dokud se asi během 2 minut nezbarví. Potom je vyjmeme z woku, do kterého potom přidáme další dvě lžíce oleje a vložíme uvařenou rýži, kterou 3 minuty opékáme. Potom i rýži vyjmeme z pánve.

  • 5

    Do woku vlijeme další 2 lžíce oleje a pánev zahřejeme. Nejprve přidáme česnek, potom šalotku společně s chilli papričkou, hrášek a cukrové lusky. Za stálého míchání restujeme po dobu 2 minut. Přisypeme sójové výhonky a jarní cibulky, restujeme ještě další dvě minuty. Pak přidáme sépie a rýži. Dochutíme sójovou omáčkou a rýžovým vínem, osolíme a posypeme koriandrem.

Komentáře k receptu