Kokosová šťavnatá rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Ořechy vlašské
  • 90 g Kokosový krém
  • 250 g Rýže dlouhozrnná
  • 60 g Hrozinky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 7 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Dýňová semínka
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 114 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 210.7 mg
  • Vláknina 14589.4 mg
  • Vitamín A 14589.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    S polovinou vroucí vody smícháme kokosový krém, přidáme zbytek vody a vymícháme dohladka.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli, a smažíme, dokud nezměkne.

  • 3

    Rýži propereme pod studenou tekoucí vodou, scedíme a přidáme ji s kurkumou do pánve. Vaříme 2 minuty. Přidáme kokosové mléko, skořici, hřebíček, sůl, a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Přidáme oříšky, hrozinky, dýňová semínka, a promícháme. Pod pokličkou vaříme 8 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina a rýže není měkká.

  • 4

    Wok odstavíme a necháme ho stát 5 minut.

  • 5

    Vyndáme skořici a ihned podáváme.

Komentáře k receptu