Smažená rýže speciální

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže dlouhozrnná
  • 75 g Hrášek
  • 150 g Fazolové klíčky
  • 225 g Šunka dušená
  • 150 g Garnát obecný
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 228 mg
  • Draslík 297.2 mg
  • Vláknina 5119.5 mg
  • Vitamín A 5119.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s vroucí vodou uvaříme 15 minut rýži, poté scedíme, propláchneme studenou vodou a poté znovu přecedíme.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme lžíci rostlinného oleje. Přidáme rozšlehaná vejce. Vajíčko osmahneme do omelety. Jakmile spodní strana zhnědne, obrátíme a dopečeme z druhé strany. Vyndáme z woku a necháme vychladnout.

  • 3

    Ve woku rozehřejeme zbývající olej a osmahneme rozetřený česnek a mletý zázvor. Přidáme pokrájené jarní cibulky, hrášek, pokrájenou šunku, fazolové klíčky, garnáty a smažíme 2 minuty. Vmícháme sójovou omáčku a rýži, povaříme 2 minuty.

  • 4

    Rýži přendáme na talíř, stočíme vaječnou palačinku, nakrájíme ji a ozdobíme s ní rýži.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu