Rajčata s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 524.6 mg
  • Vláknina 10508.5 mg
  • Vitamín A 10508.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a propláchneme studenou vodou.

  • 2

    V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a za stálého míchání osmahneme. Vmícháme rajčatový protlak, omytá, nadrobno nakrájená rajčata a přilijeme vývar. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, mletou papriku a podle chuti osolíme. Zvolna povaříme 10 minut a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu