Portugalská rýže s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 250 g Rýže loupaná
  • 370 g Tuňák obecný
  • 400 g Paprika sterilovaná
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 16 ks Olivy černé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1285 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 7199 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 45.4 mg
  • Draslík 597.7 mg
  • Vláknina 43282.8 mg
  • Vitamín A 43282.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozškvaříme na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme olivový olej, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a smažíme zvolna asi 4 minuty.

  • 2

    Potom vsypeme propláchnutou rýži a mícháme, aby se mírně opražila. Zalijeme horkým vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Pod pokličkou dusíme 20-25 minut.

  • 3

    Přidáme očištěné a omyté, na kousky rozdělené maso z tuňáka, nakládané papriky, černé olivy a dusíme 10 minut.

  • 4

    Nakonec pokrm podle chuti přisolíme, ozdobíme snítkami kopru, plátky omytého citronu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu