Rybí kostky s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Filé rybí
  • 300 ml Voda pitná
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 8.8 mg
  • Draslík 45.3 mg
  • Vláknina 3026.8 mg
  • Vitamín A 3026.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej a krátce ji osmahneme. Podlijeme 300ml vroucí vody, přidáme oloupanou cibuli s hřebíčkem a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 2

    Omyté a osušené porce filé nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou. Na pánvi na oleji osmahneme po všech stranách dozlatova.

  • 3

    Měkkou rýži upravíme na talíře spolu s kostkami filé. Pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu