Barevné rizoto s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 150 g Sýr Gouda 45%
  • 150 g Mrkev sterilovaná
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1323 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 45.5 mg
  • Draslík 503.7 mg
  • Vláknina 10876.2 mg
  • Vitamín A 10876.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na části oleje orestujeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem, přidáme propláchnutou rýži, majoránku, tymián a zvolna vaříme, dokud rýže nezměkne.

  • 2

    Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cuketu a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Zeleninu krátce opečeme, vsypeme sterilovanou mrkev a měkkou rýži s cibulí. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 3

    Při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu