Lilek plněný rýží a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 407 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 8.4 mg
 - Draslík 1063 mg
 - Vláknina 24754.5 mg
 - Vitamín A 24754.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené lilky zabalíme do alobalu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a podélně rozkrojíme.
 - 
                                2
Dužinu z pečených lilků částečně vydlabeme a nakrájíme na kostky. Spolu s oloupanou, jemně nasekanou cibulí a česnekem osmažíme na pánvi na másle. Přidáme vařenou nebo dušenou rýži a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Zlehka promícháme, krátce podusíme a přidáme olej. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem.
 - 
                                3
Směsí naplníme lilky a pokrm zapékáme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia.