Paella toreadorská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 6 dl Voda pitná
  • 2 dl Rýže dlouhozrnná
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 352 g
  • Sodík 414 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 335.7 mg
  • Vláknina 15695 mg
  • Vitamín A 15695 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky, mrkve oškrábeme, pokrájíme na kostky. Rozpůlíme papriky, odstraníme semínka a krájíme na proužky.

  • 2

    Z pórku odstraníme zelený vršek i dolní část, rozkrojíme na polovinu, opláchneme vodou. Poté rozkrájíme na jemné proužky.

  • 3

    Rozehřejeme ve woku olej, přidáme cibuli, osmahneme, přidáme rýži, rajčatový protlak, zeleninu a promícháme. Osolíme, přsypeme oregano, zalijeme vodou a pod pokličkou necháme vařit 25 minut.

  • 4

    Poté podáváme.

Komentáře k receptu