Kuře s nádivkou ze skopového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Jehněčí maso mleté
  • 100 g Rýže dlouhozrnná
  • 25 g Mandle
  • 2 ks Kuře
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1196 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 87 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 349.1 mg
  • Draslík 994.4 mg
  • Vláknina 2010.3 mg
  • Vitamín A 2010.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřata dobře omyjeme a vysušíme, zevnitř i zvenku osolíme a necháme v chladničce hodinu odležet.

  • 2

    Rýži uvaříme, pak scedíme přes síto, necháme vychladnout a okapat.

  • 3

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, najemno nasekáme i omytou nať petrželky. Rajčata oloupene a nakrájíme na malé kousky. Mandle spaříme, oloupeme a jemně nasekáme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme část másla, na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mleté jehněčí maso, uvařenou rýži, nakrájená rajčata a nasekané mandle, podle chuti přidáme skořici, opepříme a osolíme. Směs dobře promícháme, prohřejeme a necháme vychladnout.

  • 5

    Odleželá kuřata naplníme vychladlou nádivkou a zašijeme, případně uzavřeme pomocí špikovacích jehel. V pekáči rozehřejeme zbylé máslo, na ně položíme kuřata a podlijeme je vývarem. Pečeme ve středně rozehřáté troubě přibližně hodinu a půl, během pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou.

  • 6

    Upečená kuřata rozdělíme na porce a podáváme horké přelité šťávou z pekáče.

Komentáře k receptu