Chléb z těsta z pšeničné mouky a rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Mák - semena
  • 250 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 10 g Sezam - semena
  • 10 g Dýňová semínka
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Rýže dlouhozrnná
  • 100 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
  • 50 g Pšeničné vločky
  • 1.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 63.3 mg
  • Vláknina 10831.3 mg
  • Vitamín A 10831.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přepereme a uvaříme. Uvařenou slijeme přes síto a necháme okapat. Vejce v misce rozšleháme.

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme 2,4 dl vody, přidáme olej, rýži, cukr a sůl. Všechny druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme vločky a vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečená kůrka, a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, nádobu v rukavicích vyjmeme a chléb z ní opatrně vyklopíme. Ještě teplý ho pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky a mákem.

Komentáře k receptu