Pilaf ze skopového masa s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 750 g Skopová kýta
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Houby čerstvé
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Masox
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 380 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 370.6 mg
  • Vláknina 18219.8 mg
  • Vitamín A 18219.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Houby opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Rýži propláchneme. Sýr nastrouháme najemno. Masox rozmícháme v hrnku v 1 decilitru vody a necháme na ohni přejít varem. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme.

  • 2

    Ve velké pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak podlijeme trochou vývaru z Masoxu, zmírníme oheň a přikryté pokličkou dusíme téměř doměkka.

  • 3

    V hrnci doměkka podusíme v osolené vodě rýži. V další malé pánvi na másle podusíme nakrájenou mrkev a houby.

  • 4

    Zapékací mísu vymastíme olejem, na dno rozprostřeme dušené měkké maso, na něj vrstvu mrkve a hub a navrch dáme rýži. Zalijeme zbylým vývarem a krátce zapečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů.

  • 5

    Při servírování dáváme na talíře kopečky, které vytvoříme naběračkou namočenou v horké vodě. Posypeme je nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu