Pstruh smažený v mandlové směsi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 180 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 198.2 mg
 - Draslík 784.3 mg
 - Vláknina 11339.8 mg
 - Vitamín A 11339.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 7.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandle spaříme, oloupeme, nakrájíme na jemno. Pažitku omyjeme, necháme okapat, jemně nasekáme. Mandle i část pažitky smícháme na talíři s trochou pepře a soli. Vajíčka rozšleháme v misce.
 - 
                                2
Pstruha omyjeme, osušíme, naporcujeme. Porce ryby vložíme do rozšlehaného vajíčka, následně obalíme v mandlové směsi.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo, obalené porce na něm z každé strany smažíme přibližně 5 minut do zlatova.
 - 
                                4
V osolené vodě uvařenou rýži smícháme s pažitkou. Hrníček nebo misku vymažeme máslem, vložíme rýži, upěchujeme a vyklopíme na servírovací talíř. Přidáme porci ryby, posypeme pažitkou a podáváme.