Borůvková rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 214.3 mg
 - Vláknina 9015.5 mg
 - Vitamín A 9015.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme.
 - 
                                3
Borůvky pečlivě přebereme a důkladně v cedníku propláchneme studenou vodou. Přidáme je do rýže, promícháme a vaříme ještě za občasného míchání přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne.
 - 
                                4
Rýži s borůvkami rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.