Čínská polévka s rýží
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
 - 20 g Sýr Parmezán
 - 500 g Zeleninová směs čínská - mražená
 - 100 g Rýže předvařená (parboiled)
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.5 l Vývar zeleninový
 - 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 828 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 14.2 mg
 - Draslík 287.3 mg
 - Vláknina 4292.3 mg
 - Vitamín A 4292.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Parmezán jemně nastrouháme.
 - 
                                2
V širokém hrnci na lžíci oleje osmažíme slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přilijeme zeleninový vývar, přisypeme zeleninovou směs a rýži. Vývar přivedeme rychle k varu a s odklopenou pokličkou vaříme 15 minut na středním ohni. Během vaření občas zamícháme.
 - 
                                3
Ke konci vaření přimícháme rajčatový protlak, polévku dochutíme pepřem a solí a necháme ještě krátce přejít prudkým varem.
 - 
                                4
Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem.