Maso v rýži a zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rýže loupaná
  • 500 g Vepřové maso libové
  • 150 ml Olej stolní
  • 2 ks Brambory
  • 4 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 5 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1200 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 125 g
  • Cholesterol 109.8 mg
  • Draslík 845 mg
  • Vláknina 18255 mg
  • Vitamín A 18255 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3166.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na řízky nakrájíme očištěné maso, naklepeme a nasolíme. Spaříme vařící vodou rýži a osolíme. Oloupeme syrové brambory a nakrájíme na silnější plátky. Očištěné papriky nakrájíme na půlky, rajčata na kolečka a cibuli nadrobno.

  • 2

    Na pánvi opečeme prudce plátky masa po obou stranách a vyndáme na horkou misku.

  • 3

    Na stejném oleji osmahneme brambory, vyndáme je a osmahneme cibuli, až zesklovatí.

  • 4

    Část cibule s olejem rozetřeme na dno zapékací mísy, na ni dáme vrstvu zpařené rýže, na tu dáme kousky brambor, rajčat a paprik. Vrstvu pokryjeme plátky masa a omastíme částí cibulky.

  • 5

    Postup opakujeme a poslední vrstvu dáme rýži.

  • 6

    Vše zaléváme vodou tak, aby při pečení byla horní vrstva rýže neustále pod vodou a mohla dobře změknout.

  • 7

    Pečeme ve vyhřáté troubě, až maso s rýží změknou a šťáva se vypeče.

  • 8

    Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu