Nadívané rýžové papriky
Suroviny
- 200 g Rýže dušená
 - 140 g Kuřecí maso vařené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Rajčata
 - 4 ks Paprika zelená
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 5 polévková lžíce Sýr Čedar
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 2 polévková lžíce Olivy zelené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 758 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 31.5 mg
 - Draslík 488.5 mg
 - Vláknina 11002.1 mg
 - Vitamín A 11002.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 128.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky podélně rozpůlíme a zbavíme semínek. Cibulku osmažíme na oleji a poté přidáme nakrájené maso. Přisypeme olivy, nakrájenou petrželovou nať, pokrájená rajčata, rýži, sůl, pepř a tymián a mícháme, až směs začne bublat.
 - 
                                2
Poloviny paprik naplníme směsí a posypeme strouhaným čedarem. Narovnáme do vymaštěného pekáčku a pečeme v troubě asi 25 minut při 180°C, dokud sýr nezezlátne.