Rizoto s čerstvým špenátem a gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 1213 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 36.7 mg
 - Draslík 77.3 mg
 - Vláknina 2342.2 mg
 - Vitamín A 2342.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenátové listy opereme, necháme okapat a rozkrájíme na větší kusy, cibuli a česnek nasekáme nadrobno, gorgonzolu nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
V malém hrnci přivedeme k varu drůbeží vývar, stáhneme plamen a necháme pozvolna vařit.
 - 
                                3
Do velké, vysoké pánve se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme cibuli a česnek a restujeme asi 5 minut, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme rýži a důkladně promícháme, aby se každé zrnko rýže obalilo tukem. Zalijeme vínem a necháme vsáknout. Stáhneme plamen a stále mícháme. Po sběračkách přiléváme vývar, každou dávku vývaru necháme zcela vsáknout a přilijeme další. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar. Rýže má být uvařená, ale pevná.
 - 
                                4
Přidáme špenát a sýr, osolíme, opepříme, nepřestáváme míchat. Zahříváme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí a špenát nezměkne. Ihned podáváme.