Rizoto s houbami, paprikami a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 215 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 44.8 mg
 - Draslík 518.2 mg
 - Vláknina 10241 mg
 - Vitamín A 10241 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži přebereme, spaříme v horké vodě a propláchneme ve studené vodě.
 - 
                                2
Máslo (2 lžíce) rozehřejeme v kastrole, přisypeme rýži a zalijeme vodou. Přidáme cibuli v celku, osolíme, vidlicí vše promícháme a dusíme v troubě tak dlouho, až se voda odpaří.
 - 
                                3
Zeleninu nakrájíme na proužky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle (2 lžíce), přidáme houby, papriky a dusíme 8 minut. Poté přidáme oloupaná, rozkrájená rajčata, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a přimícháme do dušené rýže.
 - 
                                4
Rizoto tvarujeme naběračkou máčenou ve studené vodě, kopečky posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.