Rizoto s paprikami a vepřovou panenkou
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 300 g Rýže loupaná
 - 500 g Vepřová panenka
 - 600 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.47 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 714 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 78.3 mg
 - Draslík 878.8 mg
 - Vláknina 6303.3 mg
 - Vitamín A 6303.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme v 600 ml osolené vody. Očištěné papriky zbavené semen nakrájíme na kousky. Plátky slaniny podélně rozpůlíme. Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na medailonky.
 - 
                                2
V pánvi na rozehřátém oleji opečeme slaninu a vyjmeme ji. Na výpeku opečeme připravené medailonky po obou stranách asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a vyjmeme. Do tuku vložíme na plátky nakrájenou cibuli, papriky a opékáme asi 7 minut. Přidáme vařenou rýži, osmahneme. Vše osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Medailonky i slaninu vrátíme do pánve, promícháme a prohřejeme.
 - 
                                4
Nasekanou petrželku smícháme s citronovou kůrou a směsí posypeme hotové rizoto.