Rizoto s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Meruňky sušené
  • 30 g Ořechy Kešu
  • 200 g Rýže loupaná
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 193 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 453 mg
  • Vláknina 13747.4 mg
  • Vitamín A 13747.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme a vaříme ve 400 ml osolené vody asi 20 minut.

  • 2

    Oříšky nasucho opražíme na pánvi dozlatova, vyjmeme a nahrubo nasekáme.

  • 3

    Pórek a mrkev očistíme a nadrobno nakrájíme. Meruňky nakrájíme na kostičky.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm mleté maso. Osolíme, ochutíme kari kořením a skořicí. Vmícháme pórek, mrkev, meruňky a vše opékáme asi 10 minut. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody. Nakonec přidáme uvařenou rýži a kešu oříšky.

Komentáře k receptu