Šafránové rizoto s hráškem
Suroviny
- 160 g Rýže loupaná
 - 300 g Hrášek mražený
 - 125 ml Víno bílé
 - 600 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Šafrán
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 993 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 26.7 mg
 - Draslík 892 mg
 - Vláknina 18309.2 mg
 - Vitamín A 18309.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme a spolu s rýží osmahneme v kastrolu na 2 lžících másla. Zalijeme vínem a chvíli povaříme. Postupně přiléváme polovinu vývaru a bez pokličky za občasného míchání znovu povaříme. Vmícháme špetku šafránu, přilijeme zbylý vývar a vaříme těsně pod bodem varu asi 30 minut. Po 25 minutách přidáme mražený hrášek.
 - 
                                2
Očištěný fenykl (lístky necháme stranou) nakrájíme na plátky a vaříme v osolené vodě s citronovou šťávou. Měkký fenykl scedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
Do rýže vmícháme máslo, osolíme, opepříme a rizoto spolu s fenyklem upravíme na mísu. Posypeme lístky fenyklu a podáváme.