Rizoto s krevetami a vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 591 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 148.8 mg
 - Draslík 183.3 mg
 - Vláknina 6749 mg
 - Vitamín A 6749 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci ve slané vodě předvaříme dobře promytou rýži do poloměkka, scedíme ji a odložíme do mísy.
 - 
                                2
V druhém hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, vyloupané krevety, drobně pokrájenou zelenou petržel, osolíme, opepříme, zamícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut.
 - 
                                3
Pak přidáme rýži, přilijeme bílé víno a dusíme do doby, až se šťáva odpaří.
 - 
                                4
Podáváme s nastrouhaným tvrdým sýrem.