Srdíčkové rizoto
Suroviny
- 1 kostka Bujón hovězí
 - 400 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 30 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 400 g Kuřecí srdíčka
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Koření grilovací
 - 0.5 l Voda pitná
 - 1 hrnek Rýže loupaná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1324 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 188.5 mg
 - Draslík 480 mg
 - Vláknina 13521.8 mg
 - Vitamín A 13521.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zpěníme na oleji cibuli, posypeme kořením, přidáme nakrájená kuřecí srdíčka a dusíme.
 - 
                                2
Přidáme vypranou rýži, dva hrnky vody, bujon a dusíme.
 - 
                                3
Přidáme hrášek a necháme přejít varem. Vypneme příkon tepla a pokrm necháme chvíli dojít.
 - 
                                4
Promícháme a posypeme strouhaným sýrem.