Hráškové rizoto s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 942 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1320 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 161.6 mg
 - Vláknina 7086 mg
 - Vitamín A 7086 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ohřejeme drůbeží vývar. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. V hrnci rozpustíme rostlinný tuk, vmícháme rýži a hrášek a vaříme tak dlouho, dokud rýže nezesklovatí.
 - 
                                2
Přidáme bílé víno a za stálého míchání jej necháme odpařit. Přilijeme naběračku vývaru a opět mícháme. Až bude rýže měkká, ale při skusu stále ještě pevná, odstraníme hrnec ze sporáku.
 - 
                                3
Vmícháme do rýže bylinkovou pomazánku a podle chuti osolíme opepříme.
 - 
                                4
Než budeme pokrm podávat, necháme vše 5 minut odpočinout. Poté rizoto rozdělíme do mističek, ozdobíme hlavičkami chřestu a kostičkami čili papriček.