Chřestové rizoto s opraženými mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1126 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1384 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 30.1 mg
 - Draslík 493 mg
 - Vláknina 10720.7 mg
 - Vitamín A 10720.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 5.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest k horní třetině oloupeme a odřízneme z něj dřevnaté konce. Nakrájíme jej na 3 cm dlouhé kousky a asi 20 minut ho povaříme v osolené vodě.
 - 
                                2
Obě části jarních cibulek nakrájíme na proužky. Na suché pánvi opražíme madle. Drůbeží vývar ochucený šafránem přivedeme k varu a poté jej udržujeme teplý.
 - 
                                3
V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci másla a podusíme na ní polovinu mandlí, chřest a bílou část jarních cibulek. Dusíme asi 4 minuty. Přidáme rýži, kterou krátce osmahneme.
 - 
                                4
Vše zalijeme bílým vínem a krátce povaříme. Přidáme 1/3 drůbežího vývaru a zamícháme. Pokaždé, když se tekutina vsákne, přilijeme další. Po 25 minutách by měla být rýže hotová. Musí být měkká, ale pevná.
 - 
                                5
Do hotového rizota vmícháme zbylé máslo, strouhaný parmezán a zelenou část jarních cibulek. Pikantně ochutíme solí a pepřem. Ozdobíme druhou polovinou opražených mandlí.