Kuřecí zlaté rizoto
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
 - 350 g Rýže arborio
 - 200 g Kukuřice cukrová
 - 60 g Arašídy loupané pražené solené
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 400 g Kuřecí prsa
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Šafrán
 - 1.5 l Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1179 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1614 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 78.7 mg
 - Draslík 737.1 mg
 - Vláknina 5505.7 mg
 - Vitamín A 5505.7 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.2 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo a olej rozehřejeme ve velké pánvi, přidáme pokrájenou papriku a pórek, pokrájená kuřecí prsa a osmahneme do zlatohněda.
 - 
                                2
Přidáme arborio a smažíme dvě minuty. Přidáme sůl, pepř a blizny šafránu. Přiléváme kuřecí vývar a vše vaříme za občasného míchání 20 minut. Nenecháme rizoto bez tekutiny, raději přidáme více vývaru.
 - 
                                3
Přidáme kukuřici, parmezán, arašídy a podáváme horké.