Rizoto s kuřecími játry a mletým masem
Suroviny
- 150 g Játra kuřecí
 - 100 g Maso mleté - mix
 - 300 g Rýže dlouhozrnná
 - 600 ml Voda pitná
 - 125 ml Vývar slepičí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín římský
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Hřebíček mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 334 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 129.4 mg
 - Draslík 264.3 mg
 - Vláknina 2426.8 mg
 - Vitamín A 2426.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, očištěné papriky a jarní cibulku nakrájíme na kostičky. Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Cibuli, česnek, papriky a cibulky opékáme na oleji 5 minut. Přidáme játra, mleté maso a za častého míchání smažíme asi 10 minut. Vmícháme koření a rýži, přilijeme vývar a povaříme 2 minuty.
 - 
                                4
Rizoto upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.