Zelené rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 2191 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 779.5 mg
 - Vláknina 13275.5 mg
 - Vitamín A 13275.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.9 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pokrájenou cibuli a olej dáme do pánve, přikryjeme a smažíme 2 minuty, přidáme rýži a mícháme, až se v oleji obalí. Přilijeme polovinu horkého vývaru a vaříme 2 minuty, dokud se tekutina nevstřebá. Přilijeme zbytek vývaru a povaříme další 2 minuty.
 - 
                                2
Nasekáme cuketu, hrášek, chřest a přimícháme do rýže se zbylým vývarem. Pod pokličkou vaříme 8 minut. Přimícháme nasekanou petrželovou nať, osolíme a opepříme. Pod pokličkou necháme stát 5 minut, rýže musí být měkká.
 - 
                                3
Před podáváním posypeme nakrájeným parmezánem.