Turýnské rizoto
Suroviny
- 125 g Slanina vepřová
 - 120 g Cibule
 - 175 g Rýže Arborio
 - 60 g Rýže neloupaná (Natural)
 - 250 g Játra kuřecí
 - 125 g Houby čerstvé
 - 60 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 11 g Máslo čerstvé
 - 600 ml Vývar drůbeží
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1427 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 734.7 mg
 - Vláknina 8102 mg
 - Vitamín A 8102 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi s olejem osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme máslo, nasekanou cibuli a drcený česnek a mírně smažíme za občasného míchání 3-5 minut, až je cibule měkká, ale nemění barvu.
 - 
                                2
Přidáme oba druhy rýže a průběžně promícháváme a opražíme. Pak vložíme nakrájené připravené houby a přilijeme horký kuřecí vývar. Přikryjeme a podusíme 25 minut.Zatím rozehřejeme na pánvi zbývající máslo. Vložíme kuřecí játra a smažíme je průběžně promícháváme a smažíme dozlatova 4-6 minut.
 - 
                                3
Játra přimícháme zlehka do rýže. Přidáme rajčata, podle chuti sůl a pepř. Podusíme jen velmi krátce, až se vsákne všechna tekutina. Podáváme horké, ozdobené parmezánem a rozmarýnem.