Rizoto se sterilizovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 300 g Rýže loupaná
  • 300 g Cottage jihočeský-maďarská zelenina
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 0.6 l Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 2 dl Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 51.7 mg
  • Draslík 361.1 mg
  • Vláknina 3704.3 mg
  • Vitamín A 3704.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýže: V kastrůlku rozpálíme 2 lžíce oleje, vsypeme rýži, stálým mícháním osmahneme, zalijeme horkou vodou, promícháme a vložíme do předehřáté trouby na 15 minut. Vyndáme z trouby a udržujeme v teple.

  • 2

    Do pánve vlijeme zbytek oleje, rozpálíme a na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme drobně nakrájenou chilli papričku, mleté maso, zamícháme, maso opečeme, posypeme mletou paprikou, vlijeme sterilizovanou zeleninu, kečup a dovaříme doměkka.

  • 3

    Měkké maso a zeleninu přeložíme do mísy, přidáme připravenou rýži, dobře promícháme a upravíme na talíře.

  • 4

    Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu