Zeleninové rizoto s krabím masem
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 80 g Hrášek mražený
 - 100 g Mrkev kořen
 - 300 g Rýže loupaná
 - 120 g Sýr Čedar
 - 120 g Krab
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Bujón slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 82 g
 - Sodík 1123 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 61.5 mg
 - Draslík 384.4 mg
 - Vláknina 9972.1 mg
 - Vitamín A 9972.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, celer a mrkev očistíme a rozkrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semen a pokrájíme na krátké nudličky, petrželovou nať jemně nasekáme, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme, zmražený hrášek přelijeme vodou, necháme okapat. Deset minut vaříme ve vodě slepičí bujón, poté ho necháme vychladnout.
 - 
                                2
V silnostěnném kastrolu na oleji zpěníme cibuli, přidáme mrkev a petržel. Když zelenina zesklovatí, přisypeme rýži s paprikou, zalijeme vývarem, vmícháme česnek, osolíme, opepříme. Pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 15 minut, až se vývar téměř vsákne. Do rýže vmícháme hrášek a pod poklicí necháme vývar úplně vstřebat, opatrně vmícháme krabí konzervu i s nálevem.
 - 
                                3
Rizoto vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem, povrch urovnáme, zasypeme sýrem a rizoto zhruba 5 minut zapékáme ve středně předehřáté troubě.