Ticinské rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 40 g Máslo bylinkové
  • 50 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 3 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1177 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 534.5 mg
  • Vláknina 9655 mg
  • Vitamín A 9655 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem, vroucím bujonem a rajčatovým protlakem, promícháme a zakryté necháme na mírném ohni dusit doměkka asi 15 minut. Před podáváním vmícháme bylinkové máslo a strouhaný sýr.

Komentáře k receptu