Rizoto s citrusy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 711 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 13.4 mg
 - Draslík 986.9 mg
 - Vláknina 21005 mg
 - Vitamín A 21005 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 114.1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar přivedeme k varu. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli nakrájenou na plátky, přidáme rýži a opražíme. Podlijeme pomerančovou šťávou a za postupného přidávání vývaru vaříme.
 - 
                                2
Citrusy oloupeme, rozdělíme na měsíčky a odstaníme slupky. Ve vroucí vodě necháme cca 1min blanšírovat kousek pomerančové kůry nakrájené na nudličky.
 - 
                                3
Jakmile je rýže hotová, vmícháme do ní máslo, strouhaný sýr, pomerančovou kůru, grapefruit a pomeranč.
 - 
                                4
Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky kerblíku, najemno nasekanou pažitkou a podáváme.